Lezingen en Activiteitenprogramma

Gedurende het seizoen van september 2016 t/m april 2017 vinden er in totaal 8 maandelijks lezingen plaats. In het algemeen –over het hele lezingenseizoen bezien– streven wij naar 4 lezingen gesproken in het Italiaans en 4 lezingen  gesproken in het Nederlands. Graag willen wij er op wijzen dat de lezingen in het Italiaans aan diegenen die de taal nog niet zo goed (denken te) beheersen, tóch een uitstekende extra luisteroefening bieden en een uitdaging zijn om te kijken hoeveel u wél verstaat. In de regel beheerst de spreker ook wel de Nederlandse taal, zodat het mogelijk is om opheldering te vragen als u daar behoefte aan heeft.         

In december houden we onze jaarlijkse ledenvergadering, waarbij o.a. het jaarverslag en het financiële overzicht aan de leden worden voorgelegd en besproken. De ledenvergadering wordt gevolgd door een lezing of een andere activiteit en begeleid met een hapje en een drankje in Italiaanse sfeer.

TOEGANG

De toegang voor leden tot lezingen is gratis. Introducés zijn welkom tegen contante betaling van €5. De Algemene Ledenvergadering en de afsluitende lezing aan het einde van het seizoen zijn niet toegankelijk voor niet-leden

LOCATIE

De locatie voor de lezingen -tenzij anders vermeld in onze nieuwsbrieven (bollettino)- is: Fonteinkerk, Robert Kochstraat 4, Amersfoort. De lezingen vinden plaats op de 1e etage, die ook via een lift bereikbaar is. De locatie bevindt zich in een rustige woonwijk, is goed bereikbaar zowel met openbaar als met eigen vervoer en er zijn goede parkeermogelijkheden.

ACTIVITEITEN

Als vereniging willen we graag onze leden de mogelijkheid bieden om de Italiaanse cultuur en taal actief met elkaar te beleven. In ons bestuur is er daarom plaats gemaakt voor een organisator van Italiaanse activiteiten (bijvoorbeeld; een filmavond of wijnproeverij). Op het moment van uitgave van dit programma boekje zijn de activiteiten voor 2016-2017 nog niet bekend. Via de website en de nieuwsbrieven wordt u op de hoogte gebracht van nieuwe initiatieven.


AGENDA LEZINGEN EN ACTIVITEITEN 2016 - 2017 


THEATER Donderdag 20 april 2017

Voorheen het Piccolotheater Dario Fo

Locatie          : In de kerkzaal van de Fonteinkerk

                        Robert Kochstraat 4, Amersfoort

Toegang       :  Gratis voor leden / €5 voor introducés

Tijd               :  20.00-22.00

Wij nodigen u graag uit voor een bijzondere afsluiting van het lezingenseizoen in de kerkzaal van de Fonteinkerk, met een drankje na afloop.

FILM Donderdag 11 mei 2017

Filmavond

Locatie          : Theater Film Café De Lieve Vrouw,

                        Lieve Vrouwekerkhof Amersfoort

De opkomst bij de filmavonden, die we in samenwerking met De Lieve Vrouw programmamakers organiseren, is iedere keer weer overweldigend, en de avonden zijn bijzonder geslaagd; prachtige karakteristieke Italiaanse films, met humor, ontroering en fantastisch acteerwerk.

Heeft u een filmavond nog niet meegemaakt?

Dan nodigen wij u van harte uit om er een keer bij te zijn.

Zodra de invulling van deze filmavond bekend is, informeren wij onze leden per email.

CAFFÈ INSIEME Vrijdag 12 mei 2017

Wij organiseren op vrijdag 12 mei de volgende editie van

CAFFÈ INSIEME

De eerste try-out is zeer positief ontvangen.

Onder begeleiding van het Italiaanse echtpaar Elena Basilio en Ezio Amerio zijn zowel starters als gevorderden welkom om een avond ongedwongen pratend in het Italiaans en onder het genot van “un caffè” met elkaar door te brengen. 

De volgende Caffè Insieme is gepland op

VRIJDAG 12 MEI VAN 19.00 TOT 20.30 UUR  in Café Bruis, op de 4e verdieping van het Eemhuis, Eemplein Amersfoort .

Het bijwonen van Caffè Insieme is gratis, u dient alleen uw eigen koffie/thee/versnapering te betalen.

Wij willen graag weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen.

Tevens is er een limiet aan de groepsgrootte om een gesprek te kunnen voeren in het Italiaans.

Daarom verzoeken we u om u uiterlijk woensdag 10 mei op te geven bij Wijbranda Holterman; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..